Καταπολέμηση Μυρμήγκιών

Μυρμήγκια

Τα μυρμήγκια προκαλούν προβλήματα, κυρίως λόγω της συνεχούς αναζήτησης τροφής και νερού και της δημιουργίας φωλιών σε οικήματα και κήπους. Καθώς υπάρχουν πολλά είδη μυρμηγκιών με διαφορετικές διατροφικές προτιμήσεις, μπορεί να έλκονται περισσότερο από γλυκά, κρέατα, λίπη, ή ξύλο. Η παρουσία τους στους εσωτερικούς χώρους αυξάνεται κατά την θερμή περίοδο λόγω της αναζήτησης νερού. Όποτε εντοπίσουν κάτι που τους αρέσει, καλούν και τα υπόλοιπα μέλη της αποικίας να βοηθήσουν στην μεταφορά της τροφής στη φωλιά τους. Έτσι μπορεί σε ελάχιστο χρόνο να εμφανιστεί πολύ μεγάλος αριθμός μυρμηγκιών.

Μπορούν να δημιουργήσουν τη φωλιά τους σχεδόν οπουδήποτε. Προτιμούν όμως σημεία με προϋπάρχουσες κοιλότητες ή κουφώματα σε παλιό και σαπισμένο ξύλο.

Τα μυρμήγκια συχνά μετακινούν την φωλιά τους όταν ενοχληθούν ή όταν μετακινηθεί η πηγή τροφής τους. Εξαφανίζονται για σύντομες περιόδους και επανεμφανίζονται μόλις εμφανιστεί τροφή.

Στους εξωτερικούς χώρους η απεντόμωση γίνεται κυρίως με ψεκασμό στις φωλιές τους και κατά μήκος της διαδρομής που κινούνται. Εσωτερικά προτιμάται η χρήση σκευασμάτων gel, το οποίο περιέχει ισχυρές τροφοελκυστικές ουσίες. Τα μυρμήγκια το μεταφέρουν στη φωλιά τους, έτσι το καταναλώνει όλη η αποικία με αποτέλεσμα την εξόντωσή της μέσα σε λίγες ημέρες. Οι παραπάνω εφαρμογές επιβάλλεται να γίνονται από γεωπόνο έμπειρο, με γνώσεις τόσο στη βιολογία των μυρμηγκιών όσο και στη χρήση των εντομοκτόνων σκευασμάτων, ώστε να πετύχουμε πλήρη εξάλειψη των μυρμηγκιών και να εμποδίσουμε την επανεμφάνισή τους για μεγάλο διάστημα.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Θα θελαμε να ακουσουμε νεα σας
Ενδιαφέρομαι για