Καταπολέμηση Κοριού

Κοριοί

Ο κοριός (Cimex lectularius) είναι έντομο μικρό ( 4-5 mm μήκος),  σχήματος οβάλ, χωρίς αναπτυγμένα φτερά ( δεν πετάει). Το χρώμα του είναι από μπεζ ως σκούρο καφέ και το στόμα του είναι τέτοιο που του επιτρέπει να τρυπά το δέρμα και να ρουφάει το αίμα. Είναι έντομο νυχτόβιο και κατοικεί συνήθως πάνω ή πολύ κοντά στο κρεβάτι. Βρίσκεται επίσης κάτω από χαλιά, σε κορνίζες, πρίζες και άλλα μέρη με σχισμές ή εσοχές.

Καθώς τρέφεται με ανθρώπινο αίμα, προκαλεί δερματολογικά προβλήματα, πολλές φορές σοβαρά.

Οι κοριοί μεταφέρονται από το ένα μέρος στο άλλο είτε πάνω σε ρούχα και υφάσματα, είτε βρισκόμενοι μέσα σε έπιπλα. Ιδιαίτερη προσοχή πρέπει να δίδεται όταν βρισκόμαστε σε στρατόπεδα, ξενοδοχεία και άλλα μέρη ύποπτα για παρουσία κοριών. Όταν αποκτούμε κάποιο μεταχειρισμένο έπιπλο, θα πρέπει να εξασφαλίσουμε ότι δεν είναι μολυσμένο από κοριούς πριν το βάλουμε μέσα στο σπίτι μας.

Επειδή στα αρχικά στάδια της προσβολής από κοριούς τα τσιμπήματα είναι λίγα και όχι καθημερινά, συχνά αυτά συγχέονται με τσιμπήματα από κουνούπια ή με άλλες δερματικές αντιδράσεις. Όταν επομένως υποπτευθούμε ή διαπιστώσουμε την παρουσία κοριών συνήθως ο πληθυσμός τους έχει αυξηθεί πολύ και έχει επεκταθεί σε περισσότερα μέρη εντός του σπιτιού. Η εύρεση σκουρόχρωμων λεκέδων σε στρώματα και σεντόνια και η χαρακτηριστική δυσάρεστη μυρωδιά που αναδύεται κυρίως κοντά στο κρεβάτι είναι σημάδια που θα πρέπει να μας ανησυχήσουν ιδιαιτέρως.

Η αντιμετώπιση των κοριών είναι πολύ δύσκολη και θα πρέπει να ανατίθεται σε κάποιον ειδικό, όπως την PESTGURU. Για την οριστική εξάλειψή τους δεν αρκεί απλά  να ψεκαστεί το κρεβάτι και ο χώρος γύρω από αυτό. Πρέπει να γίνει λεπτομερής και σχολαστικός έλεγχος, κατά προτίμηση με χρήση ειδικών φακών και οργάνων, σε ολόκληρο το σπίτι επειδή αν επιβιώσουν έστω και ελάχιστοι κοριοί σύντομα θα πολλαπλασιαστούν και θα επαναμολύνουν όλο το χώρο. Μετά τον έλεγχο σας προτείνουμε τον κατάλληλο συνδυασμό μεθόδων για την οριστική εξόντωση των κοριών που περιλαμβάνει ψεκασμό με κατάλληλα παρασιτοκτόνα, τοποθέτηση παγίδων ανίχνευσης, χρήση νεφελοψεκαστήρων, εκνεφωτήρων  και συσκευών παραγωγής υπερ-ξηρού ατμού. Τέλος, σας ενημερώνουμε για τις ενέργειες που θα πρέπει να γίνουν από εσάς όπως είναι το πλύσιμο ρούχων και κλινοσκεπασμάτων κατά προτίμηση στους 90οC.

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Θα θελαμε να ακουσουμε νεα σας
Ενδιαφέρομαι για