Καταπολέμηση Κατσαρίδας

Κατσαρίδες

Οι κατσαρίδες (Dictyoptera, blattodea) είναι έντομα που συναντάμε συχνά, ιδιαίτερα σε πόλεις και πυκνοκατοικημένες περιοχες. Από τα εκατοντάδες είδη κατσαρίδας που υπάρχουν, τρία είναι αυτά που μας απασχολούν περισσότερο. Η αμερικάνικη κατσαρίδα (Periplaneta americana), η γερμανική κατσαρίδα (Blatella germanica) και ανατολική κατσαρίδα (Blatta orientalis). Δραστηριοποιούνται κυρίως τη νύχτα, οπότε και γίνονται ιδιαίτερα κινητικές. Μπορούν να βρεθούν πρακτικά οπουδήποτε. Προτιμούν πάντως μέρη σκοτεινά, θερμά και υγρά. Σε αντίθεση με τα έντομα φυτών και καλλιεργειών που τρέφονται με φυτικά μέρη ή υπολείμματα, οι κατσαρίδες αναζητούν την τροφή τους σε εσωτερικούς χώρους. Τρόφιμα που προορίζονται για ανθρώπινη κατανάλωση και τροφές κατοικιδίων ζώων είναι, μεταξύ άλλων, μέσα στις προτιμήσεις τους.

Η ενήλικη γερμανική κατσαρίδα φτάνει σε μήκος το 1,5cm και έχει χρώμα ανοιχτό καφέ ή μπεζ. Αν και έχει πλήρως ανεπτυγμένα φτερά, δεν πετάει. Ξεχωρίζουν από το χαρακτηριστικό μικρό τους μέγεθος και από τις δύο σκούρες παράλληλες γραμμές που εκτείνονται από το πίσω μέρος της κεφαλής μέχρι τα φτερά. Δημιουργούν αποικίες με πολυπληθή μέλη στους εσωτερικούς χώρους των σπιτιών ή επιχειρήσεών μας, δείχνοντας ιδιαίτερη προτίμηση σε κουζίνες, ντουλάπια, κάτω ή πίσω από ηλεκτρικές συσκευές και πρίζες. Είναι έντομο πολυφάγο, προτιμά όμως τα λιπαρά και ελαιώδη υπολείμματα τροφών. 

Για την αντιμετώπισή της χρησιμοποιούνται κυρίως ετοιμόχρηστα σκευάσματα σε μορφή γέλης και 2-3 ημέρες μετά από μια επιτυχημένη εφαρμογή εξαφανίζονται. Σε πολύ σοβαρές και παραμελημένες περιπτώσεις μπορεί να απαιτηθούν μερικές ημέρες παραπάνω. Σε κάθε περίπτωση καλό είναι μετά από ένα διάστημα να γίνει επανέλεγχος του χώρου και επανατοποθέτηση δολωμάτων για αποφυγή κάθε περίπτωσης επαναμόλυνσης ή ανθεκτικότητας.

Η αμερικανική κατσαρίδα είναι από τα μεγαλύτερα είδη κατσαρίδας και έχει χρώμα σκούρο καφέ ως κεραμιδί. Τα ενήλικα άτομα έχουν πλήρως ανεπτυγμένα και λειτουργικά φτερά και μπορούν να πετάξουν. Την ημέρα βρίσκονται μέσα σε φρεάτια, υπονόμους, υπόγεια και γενικά σε υγρά και σκοτεινά σημεία. Τις νυχτερινές ώρες γίνονται έντονα κινητικές και δραστήριες, τόσο σε εσωτερικούς όσο και σε εξωτερικούς χώρους. Εξαιτίας της διαμονής τους σε χώρους με υψηλό μικροβιακό φορτίο (φρεάτια) μεταφέρουν και διασπείρουν διάφορα παθογόνα βλαβερά για τη δημόσια υγεία.

Οι ανατολική κατσαρίδα έχει μήκος 2,5 – 3cm και χρώμα από σκούρο καφέ ώς και μαύρο. Το γυαλιστερό και σκούρο χρώμα τους βοηθά να τις ξεχωρίζουμε εύκολα από τα υπόλοιπα είδα κατσαρίδας. Σε αντίθεση με την αμερικάνικη και γερμανική κατσαρίδα, δεν συναντάται τόσο συχνά μέσα σε σπίτια. Κατοικεί συνήθως σε υπονόμους, βόθρους και σημεία συλλογής ή απορροής υδάτων. Είναι και αυτή σημαντικός φορέας μικροβίων και λοιπών παθογόνων επικίνδυνων για τη δημόσια υγεία.

Στο να αποφύγουμε την παρουσία κατσαρίδων στους χώρους μας βοηθά

Αν οι κατσαρίδες βρεθούν μέσα στο χώρο σας, το πιθανότερο είναι να παραμείνουν εκεί και ο πληθυσμός τους γρήγορα να πολλαπλασιαστεί. Καλέστε μας το συντομότερο να έρθουμε στο χώρο σας και να σας προτείνουμε την καταλληλότερη και ασφαλέστερη λύση για το σπίτι ή την εταιρία σας. Χρησιμοποιούμε μόνο εγκεκριμένα παρασιτοκτόνα και η πολυετής εμπειρία μας εγγυάται την άμεση απαλλαγή σας από κατσαρίδες και οποιοδήποτε άλλο έντομο

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Θα θελαμε να ακουσουμε νεα σας
Ενδιαφέρομαι για