Καταπολέμηση Κουνουπιών

Κουνούπια

Τα κουνούπια είναι από τα πιο ενοχλητικά και επικίνδυνα έντομα, ιδιαίτερα κατά τους καλοκαιρινούς μήνες. Δραστηριοποιούνται περισσότερο το πρωί και το απόγευμα, ενώ σε σκιερά και υγρά σημεία έχουν έντονη παρουσία καθ’ όλη τη διάρκεια της ημέρας.

Πρόκειται για είδη της οικογένειας Culicidae. Τα γένη που μας απασχολούν περισσότερο είναι τα Aedes, spp ( Κουνούπι τίγρης), Anopheles spp και Culex spp.

Φέρουν και διασπείρουν επικίνδυνες για τον άνθρωπο λοιμώξεις, όπως ελονοσία, τον ιό του δυτικού Νείλου, δάγκειο πυρετό, Chikungunya, κλπ. Πρέπει επομένως να προστατευόμαστε από τα τσιμπήματά τους και να περιορίζουμε την παρουσία τους, όσο είναι δυνατόν.

Στα ατομικά μέτρα προστασίας έναντι των κουνουπιών περιλαμβάνονται η χρήση εντομοαπωθητικών σώματος και το να φοράμε ρούχα που καλύπτουν μεγάλο μέρος του σώματος. Σίτες και αντικουνουπικά πλέγματα κρατούν τα κουνούπια έξω από το σπίτι μας και η χρήση ανεμιστήρα δυσχεραίνει την προσέγγισή τους. Στον κήπο και τον περιβάλλοντα χώρο του σπιτιού θα πρέπει να μην αφήνουμε στάσιμα νερά, να διατηρούμε τις υδρορροές καθαρές και να ποτίζουμε τις πρωινές ώρες. Γκαζόν και θάμνοι προτείνεται να κουρεύονται αυστηρά.

Πολλές φορές και παρά την τήρηση των παραπάνω μέτρων ο πληθυσμός τους παραμένει αμείωτος και η απομάκρυνσή τους φαντάζει αδύνατη. Οικιακής χρήσης ετοιμόχρηστα εντομοκτόνα και διάφορες «συνταγές» για παρασκευάσματα που κυκλοφορούν ενδέχεται να παρουσιάζουν χαμηλή αποτελεσματικότητα και ελάχιστο χρόνο δράσης. Τότε κρίνεται επιβεβλημένο η αντιμετώπιση των κουνουπιών να ανατεθεί σε κάποιον επαγγελματία, όπως πρίν την οποιαδήποτε εφαρμογή ελέγχουμε σχολαστικά τον περιβάλλοντα χώρο, εντοπίζουμε  τις ιδιαιτερότητες και τα ευάλωτα σημεία. Στη συνέχεια  προχωράμε σε ψεκασμό του χώρου με εγκεκριμένα και πολύ αποτελεσματικά παρασιτοκτόνα σκευάσματα, χωρίς κανέναν κίνδυνο για ανθρώπους, κατοικίδια και φυτά. Ο ψεκασμός γίνεται με ηλεκτρικούς ή βενζινοκίνητους ψεκαστήρες και  νεφελοψεκαστήρες ψυχρής ή θερμής εκνέφωσης. Ο μηδενισμός του πληθυσμού των κουνουπιών είναι σχεδόν ανέφικτος. Για τη διατήρηση του αριθμού των κουνουπιών σε ανεκτά επίπεδα συνήθως προτείνεται να διενεργείται ένας ψεκασμός το μήνα για όλη την περίοδο της υψηλής δραστηριότητας των κουνουπιών,

ΖΗΤΗΣΤΕ ΜΑΣ
ΠΡΟΣΦΟΡΑ

Θα θελαμε να ακουσουμε νεα σας
Ενδιαφέρομαι για